Trainee

Vårt traineeprogram ger dig en unik inblick i olika verksamhetsområden och en kickstart till en framtida karriär i byggbranschen. Vi söker dig som är nyfiken, engagerad och ambitiös samt har en akademisk examen och är i början av karriären. Ansökningsperioden till traineeprogrammet med start i september 2022 är nu öppen. Sista ansökningsdatum 18 mars.

Serneke är ett ungt bolag i en traditionstyngd bransch. Vår vision är att bygga och utveckla hållbara samhällen för nästa generation och resan dit har börjat. Vi söker dig som vill vara med på den!

Om traineeprogrammet

Programmet är både praktiskt och teoretiskt inriktat. Det innebär arbete i produktion med bygg, anläggning och projektutveckling varvat med strategiarbete, kalkyl och inköp, så du får en god insikt i hur vår verksamhet fungerar. Du får en personlig mentor under din traineeperiod som hjälper dig utvecklas. Efter programmets slut har du skaffat dig goda förutsättningar för vidare utveckling i bolaget och för att på sikt ta dig an en ledande roll.

Profil

Som trainee har du en akademisk examen som civilingenjör, ekonom eller inom samhällsbyggnad, är i början av din karriär och ett stort intresse för samhällsutveckling. Programmet är till för dig som har viljan och ambitionen att utvecklas till en framtida ledare eller specialist hos oss. Vi söker dig som är grym på att samarbeta, är affärsmässig ut i fingertopparna och trivs i en flexibel miljö. För att lyckas som trainee hos oss ska du ha en stark genomförandekraft och ett engagemang utöver det vanliga.

Vi erbjuder 

En stimulerande arbetsplats med framåtanda och glädje. Serneke präglas av engagemang, mod, respekt och enkelhet och det finns en stor vilja att stötta och hjälpa varandra på alla nivåer inom organisationen. Hos oss erbjuds du ett flexibelt arbetssätt med mycket eget ansvar och en möjlighet att vara med och påverka vår verksamhet framåt.

Insikter från våra traineer Kimberly & Emil

Kimberly: Lärdomarna är många! Jag har fått en helt ny förståelse för samtliga platser jag har befunnit mig på och kunnat plocka ”byggstenar av kunskap” som kommer kunna nyttjas i framtida roller. Det är i princip som att jag har lärt mig ett nytt språk för varje ny avdelning och det kommer vara oerhört gynnsamt.

 

Vad behövs för att vara trainee hos Serneke?

Kimberly: En person som söker till traineeprogrammet bör ha en bygg-fokuserad utbildning som exempelvis Civilingenjör i Samhällsbyggnad, Byggingenjör eller snarlikt. I det stora hela så tror jag det är bra att känna att Sernekes värdeord är i linje med ens egna tänk.

Jag tror också att man bör uppskatta ett högt tempo och att man inte räds av snabba puckar och förändringar i och med att bolaget är i en uppbyggnadsfas.

Emil: Det är mycket viktigt att man tycker att det är kul med förändringar och när det är full fart. Utöver det tror jag att man behöver gilla att vara social och är framåt som person.

 

Serneke som bolag:

Emil: Serneke är verkligen ett av få företag jag jobbat på som verkligen står för vad de säger att de lovar. Redan från dag ett blev jag överraskad över hur familjärt det kändes trots företagets storlek och hur stöttad och välkomnad man blev. Det finns enormt mycket erfarenheter och kunskap inom företaget. Det andas verkligen nästa generation.

Under hösten 2021 hade Kimberly och Emil en takeover på vår Instagram!
Se deras takeover här>>

Fakta om programmet

Start: Hösten 2022

Tidsperiod: 12 månader

Placeringsort: Stockholm

Krav: Akademisk utbildning, är i början av din karriär och ett stort intresse för samhällsutveckling

Ansök senast: 18 mars 2022

Läs mer och ansök

Kontakt

Har du frågor eller funderingar
rörande traineeprogrammet
är du välkommenatt höra
av dig till Mia Skoglund,
HR Business Partner, Serneke. 

Mia Skoglund

Möt våra traineer