Medarbetaren

 

Att bygga nytt på gamla grunder

Arbetsledare Johan Johansen på Serneke är tydlig: Respekt är grunden till det mesta. Både i det dagliga arbetet med människor och i processen att varsamt tömma och renovera en av Stockholms äldsta byggnader.

Stadsmuseet ska få nytt liv och projektet kräver kolossalt tålamod, hänsyn till detaljerna och givetvis det Johan värderar allra högst. – Huset kommer vara som det var på 1700-talet, fast med ultramodern standard.

Nytt på gamla grunder

Det presenterar många nya utmaningar att bygga nytt på gamla grunder, men det är otroligt stimulerande. Jag är lyckligt lottad att få vara en del av det här projektet. Ibland stöter vi på patrull här och där som måste lösas eftersom huset är så pass gammalt, men vi ser alltid till att tackla motgångarna för att kunna leverera resultatet som huset och alla inblandade förtjänar.

Efter att ha huserat alla möjliga verksamheter sedan 1680, är det svårt att hitta ett bättre exempel på ett hus som står sig starkt genom tiden. Och Johan ser till att det fräschas upp för att tjäna kommande generationer, utan att tappa kopplingen till de tidigare.

Respekt är grundläggande

Respekt för varandra är grundläggande för att få igenom dessa dagliga förändringar. Byggbranschen har ju länge gått på upptrampade stigar, och jag vill hitta nya vägar. Att skapa en miljö där alla vågar ifrågasätta och komma med synpunkter är väldigt viktigt för att känna att ens röst är värdefull.

Det är därför jag är här. Att ha möjlighet att påverka och att få se resultatet av det vi gör är det absolut bästa med mitt jobb. Vi är hundratals människor som tillsammans bygger något från inget. Den känslan är oslagbar.

Stockholms Stadsmuseum

Läs mer om projektet här

Jobba på Serneke

Till karriärsidan

Visionären

Läs mer
Nästa generation byggkoncern

Vi utmanar branschen, engagerar samtiden och inspirerar framtiden.