Sponsring av anställdas föreningar

Vi vill aktivt medverka till en positiv utveckling i miljöer där människor kan trivas och växa, vilket i sin tur gynnar samhället och nästa generation.

Serneke är nästa generation byggkoncern och vi som är med och bygger framtiden har mycket makt. Då måste man vara snäll och smart. Genom att utmana normer i byggbranschen och ifrågasätta invanda ordningar får vi fler människor att känna meningsfullhet och syfte. På samma sätt är det självklart för oss att sponsra föreningar och verksamheter som får människor att vilja växa och engagera sig i samhället.
Därför vill vi särskilt lyfta medarbetare som är engagerade och lägger en del av sin fritid på att stötta denna viktiga samhällsfunktion.

Vi sponsrar både elit- och gräsrotsnivå. Tillsammans skapar de förutsättningar som utgör Sveriges föreningsliv.

Helsingborgs HC - Hockeyfritids

Här blir idrotten något mer som verkligen påverkar samhället positivt.
Vi har genom arbetsledare Jonas Andersson, region syd, gått in och stöttat Helsingborgs HC i sin satsning med hockeyfritids där man hämtar barnen på sina skolor, skapar tid för fri lek på isen och sedan erbjuder mellanmål och läxhjälp. Satsningen är ett bra verktyg för att motverka ensamhet, stillasittande och även bidra till en positiv utveckling på den lokala orten.

Se filmen här >

Gammelstads IF

En anrik idrottsförening med över 800 medlemmar. Klubb sponsras via Mikael Thorgren, Regionchef Norr.

Mikaels roll i föreningen: Lagledare, tränare, materialförvaltare och sponsor för fotbollssektionens pojkar födda 2012. 

Varför skulle du uppmana fler att engagera sig som frivillig?
- Det är lite klyschigt men ack så sant där våra barn är vår framtid. Jag vet vad rörelse och gemenskap gör för utvecklingen och vet på vilket sätt det format mig när jag deltog i alla möjliga aktiviteter som barn. Utan ideellt engagemang skulle Sveriges föreningsliv stanna av och allas insats är av vikt. Jag tror inte du behöver tänka som förälder eller anhörig att du måste gå all-in och göra allt själv, stort som smått räknas. Till sist så är det inte bara barnen som får ut något utan du själv får energi, nya vänner och kommer garanterat att utveckla dig som person.

Alingsås Kvinnliga Idrottsklubb

En fotbollsförening för tjejer med både ungdoms- och seniorlag. Klubb sponsras via Sandra Nilsson, Kalkylingenjör.

Sandras roll i föreningen: Aktiv spelare.


Vad betyder sponsringen för Alingsås KIK?
- Den betyder oerhört mycket såklart eftersom vi är en ideell förening. Föreningen har påbörjat resan mot ett nytt klubbhus och då är alla medel välkomna. Sponsringen från Serneke som arbetsgivare möjliggör att föreningen kan fortsätta att utvecklas och få fler unga att spela fotboll hos oss. Sedan har vi i damlaget säsongen 2020 fått nya matchställ där Sernekes logga så fint pryder vår rygg.