Solmagasinet

Solmagasinet

Serneke har sålt det prisbelönta bostadsprojektet Solkvarteret i Hyllie i Malmö till Lansa Fastigheter. I avtalet ingår en totalentreprenad för att bygga de 106 lägenheterna som kommer att upplåtas som hyresrätter och beräknas stå klara i slutet av 2022.

– Det känns riktigt bra att vi nu kan genomföra en affär med Lansa Fastigheter och kan komma igång med ett angeläget projekt med hållbara bostäder som skapar värde för Malmö stad och dess invånare, säger Jonas Håkansson, affärschef på Serneke.

Det smarta energiboendet i Solkvarteret skapas tillsammans med energibolaget E.ON och deras senaste forskning och erfarenheter från bland annat Energihuset i Västra Hamnen.

– Genom minimerad energiförbrukning och lokalt producerad energi från solceller, ska vi skapa Malmös mest klimatsmarta boende. Vi planerar dessutom för en rad andra spännande energilösningar, som till exempel att låta hissarna generera el vid användning, att använda elbilar för att lagra energi och att koppla upp hela fastigheten för att styra, mäta och optimera el och värme. Alla tekniska lösningar ska utgå från de boendes behov och underlätta en hållbar livsstil, säger Peter Jonsson, chef för Hållbar Stadsutveckling på E.ON.

Planerad byggstart är under våren 2021 och lägenheterna beräknas stå klara under fjärde kvartalet 2022.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Byggstatus:
Kommande
Region:
Syd
Kund:
Egenutvecklat

Kontaktperson

Jonas Håkansson

Affärschef, Projektutveckling, Syd

Östergatan 18, 211 25 Malmö