Brunnsberg

Brunnsberg

Vi och Varbergs Bostad har tecknat avtal om att bygga 200 hyresrättslägenheter på Brunnsberg i Varberg.

Varberg är en växande stad i behov av många nya bostäder. Varbergs Bostad bygger redan idag 260 lägenheter på Västra Sörse, och nu startas produktionen av ytterligare lägenheter på Brunnsberg, beläget en dryg kilometer från Varbergs centrum. Sernekes totalentreprenad omfattar byggnation av 200 lägenheter fördelade i nio punkt- och lamellhus på tre till fem våningar och med lägenheter på 1-4 rum och kök.

- Vi ser fram emot att fortsätta vårt samarbete med Varbergs Bostad och få genomföra ännu ett projekt i Varberg, säger Karl Wetterlund, arbetschef på Serneke Bygg.

- Brunnsberg är ett av våra mest populära bostadsområden och nu tar vi ytterligare ett steg i utvecklingen genom att också kunna erbjuda moderna och tillgängliga lägenheter i ett klassiskt 50-talsområde. Samtidigt tar vi ett rejält grepp på i bostadsfrågan och hjälper till att lösa bostadssituationen i Varberg, säger Ulf Hofstedt, VD på Varbergs Bostad.

- Det känns riktigt bra att få vara med och starta ännu ett stort hyresrättsprojekt i Varbergs Bostads regi, i en stad som vi vara med och utveckla långsiktigt, säger Ola Serneke, VD och koncernchef i Serneke Group.
Byggstarten är planerad till augusti 2020 och bostäderna beräknas stå klara efter sommaren 2022. 

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Byggstatus:
Kommande
Region:
Halland

Kontaktperson

Karl Wetterlund

Arbetschef, Halmstad

Slottsmöllan 14F, 302 31 Halmstad