Fabriksparken

Fabriksparken

Mitt i Sundbyberg, 8 minuter från centrala Stockholm, bygger vi lägenheter och stadsradhus på uppdrag av Skandia Fastigheter i första etappen av Fabriksparken. Det nya bostadsområdet har ett tydligt tema kring matlagning, umgänge och odling. 

Området Fabriksparken i centrala Sundbyberg är i dag ett kontorsområde. Under de närmaste åren kommer Skandia Fastigheter att utveckla området till en levande blandad stadsdel med bostäder, arbetsplatser, handel och service. När Fabriksparken står helt klar år 2021 kommer området att ha tillförts totalt 450 bostäder.

Serneke Bygg står för entreprenaden av den första etappen av bostäder som omfattar 149 lägenheter, fördelade på sju trapphus i 7-13 plan, samt fyra stadsradhus i tre våningsplan. Även garage och lokaler ingår i entreprenaden.

Arkitekturen tar avstamp i Sundbybergs industriella historia genom sina tegelfasader. Stjärnkocken Tareq Taylor är ambassadör för området och kommer tillsammans med kocken Paul Svensson att öppna en kombinerad restaurang och lanthandel här framöver.   

Projektering startade i mars 2017 och bostäderna ska vara klara för inflyttning september 2019.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Byggstatus:
Färdigställt
Region:
Stockholm / Region Öst
Projektstart:
27 mars 2017
Färdigställande:
Hösten 2019
Kund:
Skandia Fastigheter

Kontaktperson

Niklas Wirström

Affärschef, Uppsala/Stockholm

Stationsgatan 12, 3tr 753 40 Uppsala