Falkenbergs kunskaps- och kulturcentrum

Falkenbergs kunskaps- och kultur-centrum

Vi har undertecknat ett avtal med Falkenbergs kommun om att bygga ett nytt kunskaps- och kulturcentrum. Projektet är Falkenbergs kommun största investering någonsin och ordervärdet uppgår till omkring 195 miljoner kronor.

– Nya kunskaps- och kulturcentrum blir en ikonbyggnad med stor betydelse för många i Falkenberg och ett hedersuppdrag att få uppföra. Vi är glada för förtroendet från Falkenbergs kommun och ser fram emot ett gott samarbete, säger Karl Wetterlund, arbetschef på Serneke Bygg.

Det nya Kunskaps- och kulturcentrumet kommer att inrymma ett nytt bibliotek och en ny gymnasieskola där även kulturskolan ska rymmas. Byggnaden kommer att ha en sammanlagd yta på cirka 7 400 kvadratmeter (BTA) och bestå av fyra plan och en källare. Stor vikt är lagd på förnybar energi och större delen av taket är försett med solceller. Byggnaden ska certifieras enligt Sweden Green Building Council, Miljöbyggnad med verifiering enligt nivå Silver.

Gestaltningen är framtagen genom en arkitekttävling där bidraget ”Utsikt – insikt” från Fojab Arkitekter i Malmö blev det vinnande förslaget.

–  Kunskaps- och kulturcentrum kommer bli en viktig byggnad för Falkenberg och ett lyft för upplevelsen av centrum. Vi är väldigt nöjda med att vi nu tecknat ett avtal med Serneke, det gör att vi håller tidsplanen och vi räknar med att bygget startar under våren, säger Irene Wigroth, chef för bygg- och projektenheten på Falkenbergs kommun.

Projektet är en totalentreprenad och byggstart skedde i början av maj 2018. Projektet ska vara klart till årsskiftet 2019 - 2020

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Övrigt
Byggstatus:
Pågående
Region:
Halland
Kund:
Falkenbergs kommun

Kontaktperson

Karl Wetterlund

Arbetschef, Halmstad

Slottsmöllan 14F, 302 31 Halmstad