Fisksätraskolan

Fisksätraskolan

Vi byggde om Fisksätraskolan på uppdrag av Stena Fastigheter och för Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor. 

Vi var entreprenör när Fisksätraskolan genomgick en omfattande renovering och blev grundskola åt cirka 540 elever i årskurs 0 till 9. Fasaden är i stort sett samma som innan men invändigt är skolan som ny efter att vi renoverat under det senaste året. 

2019 köpte Stena Fastigheter skolan när den lades ner i Fisksätra utanför Stockholm i Nacka kommun. Stiftelsen Viktor Rydbergs skolor kommer driva den nya skolan med plats för 540 elever från förskoleklass till årskurs 9.

− Vi har totalrenoverat skolan invändigt, bytt taket och satt in flera takfönster samt byggt ut skolan. Inget är sig likt invändigt men fasaden är densamma förutom att det har tillkommit ett flertal brandtrappor och en ny entré, berättar Tomas Eriksson, projektledare.

Materialvalen har varit påkostade och med tanke på att det är en grundskola så har det verkligen satsats på olika materialval, mycket ljusinsläpp med takfönster, många fönsterpartier samt färger och form. Här kan nästa generation växa upp i en kreativ och bra arbetsmiljö som ger de bästa förutsättningarna för framtiden.

Vi driver för närvarande ett tiotal entreprenader kring skolprojekt runtom i landet.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Skolor
Byggstatus:
Pågående
Region:
Öst
Kund:
Stena Fastigheter

Kontaktperson

Björn Vikman

Arbetschef, Stockholm

Rosenlundsgatan 50, 118 63 Stockholm