Kvarteret Björken

Kvarteret Björken

Vi bygger om och renoverar den kulturmärkta byggnaden Kv Björken på Östermalm i Stockholm. Ordern, på uppdrag av Familjebostäder, är värd omkring 75 miljoner kronor.

Kv Björken på Östermalm i Stockholm byggdes 1885 och är Sveriges äldsta kulturmärkta byggnad med hyresrätter. Nu är det dags att bygga om och renovera byggnaden och vi har fått uppdraget av fastighetsägaren Familjebostäder. Entreprenaden omfattar stambyte och helrenovering av 26 befintliga lägenheter, fyra nya vindslägenheter, ombyggnad av samtliga teknikutrymmen samt en ny hiss på innergården.

– Vi hoppas på ett gott samarbete med Serneke och är glada över att snart komma igång med den välbehövliga renoveringen av detta unika hus. Fastigheten ska moderniseras så att den uppfyller dagens miljö- och myndighetskrav samtidigt som husets karaktär bevaras. Det känns också roligt att kunna tillskapa fyra nya lägenheter på vinden så att vi kan erbjuda fler hyresgäster boende i ett sekelskifteshus i innerstan, säger Lars Björk, fastighetschef på Familjebostäder.

Byggstart skedde i augusti 2017 och den sista etappen i projektet ska vara färdigställd i januari 2019. 

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Byggstatus:
Pågående
Region:
Stockholm
Projektstart:
14 augusti 2017
Färdigställande:
Januari 2019
Kund:
Familjebostäder

Kontaktperson

Niklas Wirström

Affärsområdesutvecklingschef, Öst

Rosenlundsgatan 50, 118 63 Stockholm