Kvarteret Jäntan

Kvarteret Jäntan

I centrala Landskrona planerar vi att bygga det 15 våningar höga huset Teaterterrassen med butiker, kontor och bostäder i kvarteret Jäntan.

Kvarteret ligger mot Österleden, intill platsen för östra stadsporten, och huset kan på sin högsta punkt bli ca 60 meter. Ungefär hälften av de ca 30 000 kvm blir bostäder och resten butiker och kontor. 

Kvarteret kommer byggas i tre etapper. Först ut är Teaterterrassen med 80 bostäder i kvarterets högsta hus, vilket också blir Landskronas högsta hus. I botten på byggnaden kommer en del av det kommersiella finnas. Teaterterrassen beräknas vara inflyttningsklart 2020.

Andra etappen benämns Applåden och detta hus är lägre än Teaterterrassen och  vänt mot Regeringsgatan.

Parallellt med de båda etapperna innehållande bostäder bygger man den tredje delen bestående av kommersiella lokaler såsom mataffär, kontorslokaler samt vårdboende.

- Jag tycker det är spännande och roligt med en entreprenör som vill satsa på stan, och som vågar sticka ut. Jag tror det har förutsättningar att bli en port till staden, säger Torkild Strandberg (L), kommunstyrelsens ordförande, till HD. 

Läs mer och gör intresseanmälan på Sernekebostad.se

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Projektutveckling / Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus / Kontor/Handel
Byggstatus:
Kommande
Region:
Skåne

Kontaktperson

Emelie Bockasten

Sälj- och marknadskoordinator

Östergatan 18, 211 25 Malmö