Kvarteret Morgonen

Kvarteret Morgonen

I den nya stadsdelen Brunnshög i Lund uppförs kvarteret Morgonen på uppdrag av Magnolia. Det är ett 14 våningar högt hotell med 252 rum. 

Hotellprojektet i Lund ligger i den nya stadsdelen Brunnshög med direkt närhet till forskningsanläggningen ESS samt världens starkaste elektronmikroskop MAX IV. Byggnationen påbörjades i november 2018 och beräknas stå klart i december 2020. Hotellet på 10 000 kvm uppförs i 14 våningar och omfattar utöver 252 rum bland annat även generösa loungeytor, gym och skybar på 14:e våningen.

Själva byggnationen görs till stor del med hjälp av fasadklättrare istället för klassiska byggnadsställningar. I stomskedet används inte någon ställning alls och vid fasadarbetet används fasadklättrare i kombination med lättviktsställning runt själva tornet.

Projektet kommer att certifieras enligt BREEAM-Nivå Very Good (BRE Environmental Assessment Method). Kv. Morgen blir därmed, tillsammans med byggnationen av ett hotell i Halmstad, först ut av Sernekes projekt att bli BREAAM-SE certifierat.

Färdigställande är beräknat till andra kvartalet 2020.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Övrigt
Byggstatus:
Pågående
Region:
Skåne
Kund:
Magnolia

Kontaktperson

Carl Hagberg

Arbetschef, Malmö

Östergatan 18, 211 25 Malmö