Råbylund

Råbylund

Vi har tecknat totalentreprenadavtal med Magnolia Bostad för byggnation av 783 lägenheter i området Stora Råbylund i Lund.

De 783 lägenheterna ska byggas med start hösten 2020 på ett knappt 30 000 kvadratmeter stort område i Stora Råbylund i östra delen av Lund. Flerfamiljshusen fördelar sig på totalt 12 huskroppar och byggs i fyra till sex våningar. Inom området byggs även tre stycken underjordiska parkeringsgarage, markparkeringar och parker.

- Serneke och Magnolia har genomfört och genomför många fina och lyckade projekt runt om i Sverige. Detta projekt är ett resultat och en fortsättning på det fina samarbetet. Vi ser mycket fram emot att få vara med och utveckla Stora Råbylund, säger Kristian Jansson, regionchef på Serneke.

- En viktig del i vår verksamhet är att värna om både långsiktiga relationer och socialt hållbar utveckling. Vårt samarbete med Serneke har sedan många år varit framgångsrikt och vi har i Serneke hittat en stabil partner som säkerställer en god kvalitet på husen. Vi är mycket glada att kunna fortsätta samarbetet med ytterligare ett projekt, säger Fredrik Lidjan, VD på Magnolia Bostad.

Samtliga bostäder i projektet beräknas stå klara för inflyttning under 2026.

Ordervärdet om cirka 840 miljoner kronor inkluderas i orderingången för fjärde kvartalet 2019.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Anläggning / Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Byggstatus:
Kommande
Region:
Skåne
Kund:
Magnolia Bostad

Kontaktperson

Kristian Jansson

Regionchef, Syd

Östergatan 18, 211 25 Malmö