Styrbord

Styrbord

I Limhamns gamla hamnområde, precis vid Öresund, uppför vi Brf Styrbord på uppdrag av danska ELF Development. Projektet är en del av utvecklingen av det gamla industriområdet i Limhamn, numer Limhamn Sjöstad. Här byggs en helt ny stadsdel, i ett för Malmö unikt läge. Området i sin helhet kommer att innehålla fler än 4 000 bostäder.

Brf Styrbord kommer bestå av 61 lägenheter och sex radhus. Flerbostadshuset blir åtta våningar med sammanhängande underjordiskt garage. Bygget startade den 22 oktober 2018 och beräknas vara klart i oktober 2020. Ordervärdet uppgår till drygt 144 miljoner.

Att beställaren, ELF Development, är dansk märks både i arkitektur och formspråk. Hållbart byggande och filosofin att göra någonting speciellt av det vardagliga är viktigt för arkitekterna på JJW Arkitekter i Köpenhamn som ritar Brf Styrbord.

Det är generellt hög standard på alla lägenheter i grundutförandet. Stor vikt ligger på design, hållbarhet och väl valda material, såsom naturskiffer och tegel. Ett exempel på den höga kvaliteten är den gemensamma takterrassen med utsikt över Öresund. 

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Byggstatus:
Pågående
Region:
Skåne
Kund:
ELF Development

Kontaktperson

Stefan Rosenlöf

Arbetschef, Malmö

Östergatan 18, 211 25 Malmö