Tellusgatan

Tellusgatan

På uppdrag av Familjebostäder i Göteborg rustade vi upp 169 lägenheter på Tellusgatan i Bergsjön. Upprustningen gjordes med hållbarhet och social hänsyn i fokus. 

Det 50 år gamla miljonprogrammet på Tellusgatan byggdes om till ett värde av 150 miljoner kronor. Projektet ställde stora krav på miljö, energi och hållbarhet samt på social hänsyn där några boende i Bergsjön erbjöds arbete, praktik eller lärlingstjänst under ombyggnadstiden.

2018 stod projektet klart och har sedan dess vunnit "Årets ROT-projekt" samt nominerats till Årets Bygge 2019. 

- Att efter tre år bli färdiga med projektet som först nominerats och nu vunnit ”Årets ROT-projekt” är otroligt kul! Vi har lagt en massa tid och engagemang för att projektet ska bli så bra det nu har blivit. Stor eloge till platsledningen som har kämpat oerhört hårt för att få det så pass bra, säger Johan Sjöberg, ansvarig arbetschef på Serneke.

Varför tror du att Tellusgatan vann?
- För att projektet har påverkat omgivning på ett oerhört positivt sätt. Både för att omkringliggande miljö blir mysigare och inbjuder till socialt umgänge samt att hela området och fastighetens totala uppfräschning gör att området blir en tryggare miljö att vistas i. I och med det uppfyllde vi projektets absolut största och starkaste mål. 

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Byggstatus:
Färdigställt
Region:
Göteborg
Färdigställande:
2018
Kund:
Familjebostäder Göteborg

Kontaktperson

Johan Sjöberg

Arbetschef, Göteborg

Kvarnbergsgatan 2, 411 05 Göteborg