Vikhem

Vikhem

Vi är totalentreprenör för 62 lägenheter och 10 radhus som växer fram i Vikhem, Staffanstorp. Lernacken Projekt AB är beställare.

I februari 2018 togs första spadtaget för de bostäder som vi ska bygga åt Lernacken Projekt AB i det nya området Vikhem som håller på att växa fram i den södra delen av Staffanstorps tätort. Området ska så småningom bli hem åt totalt cirka 2 000 invånare.

Förutom de 62 bostadsrättslägenheterna och de 10 radhusen omfattar projektet även tre lokaler för kommersiell verksamhet. Området utformas enligt ett så kallat Mobility Management-koncept som syftar till att främja hållbara transporter och påverka bilanvändningen.

Detta görs bland annat genom att vi anlägger parkeringsplatser med laddare för elbilar, cykelskjul med servicestationer för cyklar samt monterar displayer för kollektivtrafiktider i trapphusen.

– Det känns spännande att få starta detta projekt som skiljer sig väldigt mycket ifrån det som redan är byggt i området och där vi nog kan påstå att vi ligger i framkant. Projektet är ett resultat av redan goda relationer från andra projekt vilket gör det extra roligt, säger Sven-Åke Wikers, Lernacken Projekt. 

Byggnationen kommer att pågå fram till november 2019 då bostäderna beräknas vara klara för inflyttning.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus / Kontor/Handel
Byggstatus:
Pågående
Region:
Skåne
Kund:
Lernacken Projekt AB

Kontaktperson

Kristian Jansson

Regionchef, Syd

Östergatan 18, 211 25 Malmö