Cirkustomten

Cirkustomten

Efter en internationell markanvisningstävling har Göteborgs stad valt Serneke som aktör för att utveckla den attraktiva Cirkustomten i Lorensberg, ett stenkast från Avenyn och Götaplatsen i Göteborg.

Sernekes projektförslag är framtaget tillsammans med arkitektfirmorna Semrén & Månsson och 02landskap. Projektet omfattar två tegelbyggnader som placeras mot Södra vägen och ramar in Lorentsbergsparken där det bildas lummiga terrasser som en förlängning av parken.

Visionen är att uppföra 20 000 kvadratmeter bostäder fördelat på ca 250 lägenheter, i form av både bostads- och hyresrätter. I bottenplan planeras ca 3 000 kvadratmeter verksamhetsyta för publika verksamheter som restauranger och butiker. Det parkeringsgarage som finns på platsen idag ersätts. Gemensamt för verksamheterna är att de bidrar till en levande stadsmiljö och en hållbar samhällsutveckling. 

Byggnaden kommer att certifieras enligt Miljöbyggnad och utföras enligt Göteborgs stads krav för miljöanpassat byggande. Under byggprocessen kommer vi ta socialt ansvar genom att anställa personer, och ha lärlingar, som idag står långt ifrån arbetsmarknaden.

Detaljplanearbetet för Cirkustomten påbörjades i september 2020 och beräknas preliminärt vara klar under 2024.

Intressad?
Lämna en intresseanmälan på nyproduktionen vid Cirkus Lorensberg på Serneke Bostad. 

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Projektutveckling / Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Region:
Region Göteborg / Region Väst

Kontaktperson

Jon Blomberg

Affärschef, Projektutveckling, Väst

Kvarnbergsgatan 2, 411 05 Göteborg