Västra Sjöstaden

Västra Sjöstaden

I augusti 2018 tecknade Serneke och Midroc en avsiktsförklaring med Trelleborgs kommun om att utveckla Västra Sjöstaden i Trelleborg till en ny havsnära stadsdel. Projektet är en del av Kuststad 2025, Trelleborgs stora stadsutvecklingsprojekt som kommer att bestå av över 4000 bostäder. I den Västra Sjöstaden finns en plan på cirka 1800 nya bostäder, två förskolor samt kommersiella ytor. 

 

Västra Sjöstaden är ett unikt projekt som kommer att öppna upp gammal industrimark och göra havet och stranden tillgängligt för trelleborgarna. Stadsdelen kommer att ligga intill havet och samtidigt ha stadskärnan runt knuten. Västra Sjöstaden blir stadens nya siluett och det första du kommer att mötas av när du kör in i Trelleborg från exempelvis Malmö.

– Det här kommer att betyda mycket för oss. Genom utvecklingen av den nya stadsdelen tillförs Trelleborg många nya bostäder med havsutsikt som kan locka till oss nya invånare. Vi knyter samtidigt staden närmare havet, säger Torbjörn Karlsson, kommunstyrelsens ordförande i Trelleborg. Trelleborgarna får också nya mötesplatser, bland annat en ny strandpromenad och förhoppningsvis även en helt ny sandstrand.

– Med det här projektet etablerar vi Serneke i Trelleborg, en stad med ett utmärkt läge, fina miljöer och goda kommunikationer, säger Ola Serneke, VD för Serneke Invest. Utvecklingen av den nya stadsdelen kommer öka attraktiviteten ytterligare.

– Det här är en spännande satsning och en fantastisk möjlighet. Trelleborg har stor potential med fint kustläge i en tillväxtregion, säger Magnus Skiöld, styrelseordförande i Midroc. Utvecklingsområdet är för staden stort, så det är en fördel att vi är flera aktörer som kan utveckla området gemensamt.

Planprogrammet för området är godkänt och nu fortsätter vi med arbetet att ta fram de bästa planlösningarna för kundernas nya hem.

Hos Serneke Bostad kan du läsa mer om våra lägenheter i Västra Sjöstaden samt göra en intresseanmälan. Välkommen!

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Projektutveckling / Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Region:
Skåne / Region Syd

Kontaktperson

Petra Greby

Sälj- och Marknadskoordinator

Östergatan 18, 211 25 Malmö