För dig som är student

På Serneke möter du engagerade kollegor och ges möjlighet till stora utvecklingsmöjligheter och en delaktighet i hållbara samhällsbyggen. Starta din karriär hos oss!  

Som student kan du få inblick i vår verksamhet på flera olika sätt. Vi erbjuder möjlighet till praktikplats, examensarbete och/eller sommarjobb.

Praktik

Praktikplatser finns i huvudsak i våra produktionsprojekt där du får följa våra arbetsledare, entreprenadingenjörer, platschefer och projektchefer i deras dagliga arbete. Det finns även möjligheter till praktik inom funktionerna projektinköp, kalkyl, ekonomi och KMA - kvalitet, miljö och arbetsmiljö och ekonomi.

Du som är student kan söka praktikplats hos oss under vår- och höstterminen och vi söker då dig som läser en eftergymnasial utbildning med inriktning mot något av områdena ovan. En praktikplats är en möjlighet för dig att lära känna oss och att vi får lära känna dig. Vår förhoppning är att din praktik därefter leder till fler möjligheter hos oss på Serneke såsom sommarjobb och/eller tillsvidare anställning.

Hur går jag tillväga?

Du ansöker på vår karriärsida när en annons för praktik ligger uppe för den region/ort som du är intresserad av. Vi finns i tre regioner: Väst, Öst och Syd.

  • Söker du praktik med start under vårterminen så annonserar vi om det under perioden november – januari.
  • Söker du praktik med start under höstterminen så annonserar vi om det under perioden april – juni.

Vad ska jag tänka på?

Kom ihåg att skriva in;

  • Under vilken tidsperiod du har din praktik
  • Vilken ort-/er du söker dig till
  • Vilket kompetensområde du är intresserad av
  • Vi tar inte emot ansökningar via mail och telefon. Vi rekommenderar därför att ha koll på när vi annonserar om lediga praktikplatser.

 

 

Examensarbete

Vi tar under hela året emot intresseanmälningar i vilken du själv presenterar det ämne som du vill skriva inom. För att öka dina chanser att få skriva ditt examensarbete hos oss bör du ha tänkt igenom ditt upplägg väl och skickat in din ansökan i god tid.

Hur går jag tillväga?

Du skickar in din intresseanmälan här Ansökan om examensarbete. Vi som arbetar inom rekrytering hjälper dig därefter att komma i kontakt med rätt person för ditt examensområde.

Vad ska jag tänka på?

Fundera igenom och var tydlig med vilket område som intresserar dig och hur du vill undersöka det. Desto tydligare du är med din önskan desto lättare blir det för oss att koppla dig till rätt medarbetare hos oss som eventuellt kan bli din mentor/handledare för ditt examensarbete. Vi tar inte emot ansökningar på mail och telefon, allt ska gå via ansökningsformuläret.

 

 

Sommarjobb

Ett sommarjobb förser dig med värdefulla insikter för dina fortsatta studier och kan vara början på en karriär hos oss på Serneke.

Vi prioriterar studerande som har en utbildning inom bygg och anläggning och söker dig som läser en eftergymnasial utbildning inom området. Om möjligheten finns tar vi även emot dig som studerar inköp, ekonomi, HR eller annat som går att koppla till vår verksamhet.

Hur går jag tillväga?

Du ansöker på vår karriärsida när en annons för sommarjobb ligger uppe för den region/ort som du är intresserad av. Vi finns i tre regioner: Väst, Öst och Syd.

Vad ska jag tänka på?

Kom ihåg att skriva in;

  • Under vilken tidsperiod du önskar sommarjobba
  • Vilken ort/-er du söker dig till
  • Vilket kompetensområde du är intresserad av