Vår kultur

Det här är Serneke - nästa generation byggkoncern

Se film

Vår historia

Vi är ett ungt bolag i en traditionstyngd bransch. Grundat i Göteborg 2002 med en entreprenörsanda och ett uttalat mål att utmana branschen. Idag är vi en av Sveriges största byggkoncerner med en vision att etablera oss som en ledande internationell aktör eftersom det ger oss större möjlighet att göra skillnad. 

Vårt mål är att uppfattas som det mest nytänkande, engagerade och dynamiska bolaget i branschen. Vi brinner för samhällsnytta och ser ett stort värde i att bygga med idrott och hälsa i fokus.

Nästa generation

Nästa generation är vårt löfte till våra kunder. Och världen. Hela Serneke inkapslat i en mening. Som nästa generation byggkoncern utmanar vi branschen, engagerar samtiden och inspirerar framtiden. Här är tre exempel på det.

Entreprenörsdrivet

Vi är ett bolag med korta beslutsvägar och platt organisation. Med engagerad personal och tydligt ägarskap skapas en unik samhörighet med personlig prägel. Utmaningar ses som en möjlighet att utveckla oss själva, vårt erbjudande och vår organisation
Mer om visionären

Unika projekt

Projekt som Karlatornet, Prioritet Serneke Arena och Barkarby City är resultat av att tänka modigt och utmana normer. Såväl byggnadstekniskt som visionärt. I dessa projekt kan vi tydligt visa vår vilja att tillföra något nytt i ett större perspektiv, att bygga med social hållbarhet i fokus.
Till våra projekt

Social hållbarhet

Samhällsengagemang är grundläggande i allt vi gör och går hand i hand med långsiktig tillväxt och god lönsamhet. Vi har både möjligheten och ansvaret att bidra till en mer hållbar utveckling när vi utvecklar, bygger och sponsrar våra anställdas föreningar.
Mer om sponsring

Våra värderingar

Vi är ett värderingsstyrt bolag vilket innebär att det vi gör varje dag och på väldigt lång sikt - syftar till att uppnå något mer. Tillsammans med uppförandekoden utgör våra kärnvärden övergripande riktlinjer för allt agerande inom företaget.

Idas examensarbete kan leda till nytt arbetssätt

Malmös smartaste hus

Läs mer

Everyone's welcome here. Period.

Läs mer om initiativet

Planer för framtiden

Serneke People

Det finns ett tankesätt som alla nya generationer brukar ha gemensamt: Att utmana normer, tänka annorlunda och hitta nya synsätt på gamla problem. Och hos oss finns det en sak som knyter oss samman. Den orubbliga viljan att tillhöra och tillföra något nytt.

Vårt erbjudande

Ett starkt entreprenörskap, närhet till de lokala affärerna och engagerade medarbetare har alltid varit kärnan i Sernekes erbjudande.
Läs mer

Jobba hos oss

Vill du vara med och hitta nya vägar i en bransch som vant sig vid upptrampade stigar? Läs mer på vår karriärsida.
Läs mer