Sponsring

Vi vill aktivt medverka till en positiv utveckling i miljöer där människor kan trivas och växa, vilket i sin tur gynnar samhället och nästa generation. Här kan du se och läsa lite mer om några av våra sponsorsatsningar.

 

Föreningslivet är en viktig del av vårt samhälle och bygger på ideella krafter.

Sponsring av anställdas föreningar

Serneke är nästa generation byggkoncern och vi som är med och bygger framtiden har mycket makt. Då måste man vara snäll och smart. Genom att utmana normer i byggbranschen och ifrågasätta invanda ordningar får vi fler människor att känna meningsfullhet och syfte. På samma sätt är det självklart för oss att sponsra föreningar och verksamheter som får människor att vilja växa och engagera sig i samhället.
Därför vill vi särskilt lyfta medarbetare som är engagerade och lägger en del av sin fritid på att stötta denna viktiga samhällsfunktion.

Här får du möta två medarbetare som lägger stort engagemang i föreningslivet på sin fritid. 

Gammelstads IF

En anrik idrottsförening med över 800 medlemmar. Klubb sponsras via Mikael Thorgren, Regionchef Norr.

Mikaels roll i föreningen: Lagledare, tränare, materialförvaltare och sponsor för fotbollssektionens pojkar födda 2012. 

Varför skulle du uppmana fler att engagera sig som frivillig?
- Det är lite klyschigt men ack så sant där våra barn är vår framtid. Jag vet vad rörelse och gemenskap gör för utvecklingen och vet på vilket sätt det format mig när jag deltog i alla möjliga aktiviteter som barn. Utan ideellt engagemang skulle Sveriges föreningsliv stanna av och allas insats är av vikt. Jag tror inte du behöver tänka som förälder eller anhörig att du måste gå all-in och göra allt själv, stort som smått räknas. Till sist så är det inte bara barnen som får ut något utan du själv får energi, nya vänner och kommer garanterat att utveckla dig som person.

Alingsås Kvinnliga Idrottsklubb

En fotbollsförening för tjejer med både ungdoms- och seniorlag. Klubb sponsras via Sandra Nilsson, Kalkylingenjör.

Sandras roll i föreningen: Aktiv spelare.

Vad betyder sponsringen för Alingsås KIK?
- Den betyder oerhört mycket såklart eftersom vi är en ideell förening. Föreningen har påbörjat resan mot ett nytt klubbhus och då är alla medel välkomna. Sponsringen från Serneke som arbetsgivare möjliggör att föreningen kan fortsätta att utvecklas och få fler unga att spela fotboll hos oss. Sedan har vi i damlaget säsongen 2020 fått nya matchställ där Sernekes logga så fint pryder vår rygg.  

Skidskytten Jesper Nelin

Serneke har under flera år stöttat Jesper Nelin, skidskytten som är uppväxt i Borås på Hestra IF men som idag bor i Östersund. Senast såg vi Jesper i skidskytte-VM som en del av landslaget. Jesper var med och tog OS-guld i stafett 2018 i Sydkorea, VM-silver i stafett 2021 samt singel-mix på EM. Har även EM-silver i sprint samt ett flertal SM medaljer. Framtida mål är att fortsatt utvecklas och ta flera internationella medaljer men också att inspirera fler till skidåkning vilket Jesper gör genom sitt engagemang i Hestra IF där man även byggt Nelinvallen. Där får nästa generation chansen att utvecklas inom skidskytte.

Tillsammans med Bloom Gbg vill vi hjälpa unga ta ett första steg in i arbetslivet.

Tack för att du kontaktar oss! Ett fel har uppstått, vänligen försök igen senare

Nyfiken?

Vill du ställa frågor kring vårt samhällsengagemang?
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig.

Vi är stolt huvudpartner till Landskrona BoIS.

Landskrona BoIS

Tillsammans med IFK Göteborg bygger vi Planer för framtiden så att fler barn kan känna glädje och gemenskap genom fotbollen - var de än bor.

Planer för Framtiden – Så bidrar planen till skola och område i Hammarkullen

Team Serneke Allebike är Nordens främsta mountainbiketeam.

Stina Nilsson