Historien har format oss – men det bästa ligger framför oss.

Under 2022 var det 20 år sedan Serneke grundades. Detta firade vi genom att titta tillbaka på det som varit som bland annat vårat första stora projekt, förvärvet på lindholmen och utvecklingen av nordens största multisportarena.

Vi vill även se på verksamheten som den ser ut idag med utvecklingen av Karlatornet och vår nya riktning. Samtidigt kommer vi också att blicka in i framtiden då det bästa ligger framför oss.

 

 

"I år har vårt bolag funnits i 20 år! Det tycker vi är värt att fira, i alla fall lite grann. För även om vi må vara ett ungt bolag i branschen och har gjort en fantastisk resa på relativt kort tid, så är vi långt ifrån färdiga. Jag är övertygad om att det bästa ligger framför oss!

Det finns otroligt mycket att vara stolt över under våra första 20 år. Vi har tagit oss till en plats där vi är en av de stora, där vi påverkar och bidrar positivt till samhället, där vi gör projekt som andra inte gör. Vi har tagit oss genom tider av utmaningar, genom att arbeta tillsammans, genom att förenkla och genom att våga. Det gör mig stolt att vi lyckats få ihop så många människor att jobba tillsammans mot högt ställda mål. Stolt över att det finns en kultur som är unik och speciell för Serneke. Och över att vi har motbevisat många, visat att det går. Man kan förflytta berg om man är många som kommer tillsammans, som är engagerade, som vågar och ger varandra energi.

Många har sökt sig till oss för att man vill göra skillnad. Men också för att man har haft en inställning till jobbet som inte bara handlar om att klocka in och ut, utan man vill göra skillnad, vara med och påverka och bidra till något större på riktigt.

Vår väg framåt kräver att vi kommer tillbaka till grunderna i varför vi en gång startade och vad som tagit oss dit vi är. Vi ska absolut fästa blicken mot horisonten och ha ambitiösa visioner, men först och främst ska vi ha fokus på här och nu. På att leverera till våra kunder och att ta ansvar för det vi sagt att vi ska göra. Vi ska vara stabila och förutsägbara men också ha styrkan att våga utveckla för framtiden.

Framtiden för oss ligger i att göra mer av det som gjort oss framgångsrika. Använda det som plattform för att utveckla verktyg som gör jobbet enklare och säkrare. En plats där vi skapar värde för kunder, och deras kunder, genom att öppet dela med oss av hur vi tillsammans kan bygga sundare. Inte bara byggnader – utan även sundare samhällen och relationer."

- Michael Berglin, VD Serneke Group

 


 

 

Vår resa

20

år sedan vår resa startade. Följ med på vår resa och ta del av vårt jubileum hela vägen från starten till en stor spelare i branschen med över 1200 fantastiska medarbetare.

Det bästa ligger framför oss.