Visionären

Han som aldrig lutar sig tillbaka

Ola Serneke ger kött och blod till det något urholkade uttrycket entreprenörskap. Serneke är nu ett av Sveriges största entreprenadbolag och fortsätter växa med god lönsamhet och projektplaner som bokstavligen bryter ny mark i branschen och samhället. Och pratar du fem minuter med Ola så inser du snabbt varför.

– Jag har alltid velat göra saker. Mitt intresse för att bygga, konstruera och göra saker själv började när jag var väldigt ung. 

Engagemang A och O

Att vi lyckats hittills tror jag beror på att jag är engagerad och insatt i alla frågor, står upp för mina entreprenörer, underentreprenörer och medarbetare. Jag tror att engagemang är A och O, och det skapar man genom sin inställning. Folk runt dig blir engagerade om du är engagerad själv, så enkelt är det.

Vi ska alltid förbli de som vågar ifrågasätta, som är raka och ärliga. För vissa kan det vara obekvämt när du är frågasättande, men det beror ofta på att de inte är vana vid motstånd. Just därför behöver branschen ett bolag som vågar ifrågasätta, annars utvecklas den inte.

Lutar sig inte tillbaka

Jag tror att vår självkänsla växer genom utveckling och att ta nästa steg. Så fort jag tagit ett steg så är jag redan inne på nästa i utvecklingen av ett projekt eller nya fastigheter, säger Ola och lutar sig inte tillbaka.