Frihamnsdagarna - Sveriges nya arena för fria samtal

Bara genom att samtala kan vi bättre förstå varandra och bygga en ljusare framtid tillsammans. Därför behövs Frihamnsdagarna. En demokratisk mötesplats som är öppen för allmänheten att besöka. En plats där olika perspektiv får mötas och där röster får höras. När människor möts uppstår idéer som kan leda till verklig förändring.

Frihamnsdagarna är ett årligen återkommande arrangemang som drivs utan vinstsyfte. Eventuellt överskott återinvesteras i verksamheten. Många av de medlemmar och volontärer som skapar evenemanget arbetar frivilligt och ideellt. Vi är med som partner i årets upplaga av Frihamnsdagarna och kommer under dagarna att hålla ett eget seminarium samt delta i två panelsamtal. Frihamnsdagarna är ett evenemang som är öppet för allmänheten och vi hoppas att vi får träffa dig på någon av aktiviteterna under dagarna och kvällarna.

Idén om Frihamnsdagarna föddes våren 2021 och första genomförandet ägde rum i september samma år. Då deltog 400 talare och flera tusen människor besökte Frihamnen och ännu fler följde det streamade programmet. Inför 2022 bjuds alla partiledare in och evenemanget blir större. Från två till tre dagar. Frihamnsdagarna gör också en projektsatsning för att nå unga och förstagångsväljare.

Karlastaden – ett Manhattan på Hisingen, varför då? 

Torsdagen den 25/8 kl. 12.00-12.45 håller vi i ett seminarium med flera gäster där vi diskuterar frågan om att bygga högt. Efter seminariet håller vi även i en livesändning där vi fördjupar oss i ämnet. Livesändningen kommer att kunna ses här den 25/8 klockan 13.00 .

I Karlastaden på Lindholmen ska tre av stadens högsta hus växa fram. Varför skapar man en stadsdel med skyskrapor på Hisingen, och vad ska Karlastaden tillföra Göteborg?

Dessa frågor kommer vi att ta upp i seminariet och hoppas att du gärna deltar i diskussionen!

Medverkande:

Ola Serneke, VD Serneke invest

Björn Siesjö, Stadsarkitekt

Ann Legeby, professor Tillämpad stadsbyggnad, KTH

Gunnar Oesterreich, Moderator 

Panelsamtal under frihamnsdagarna

Utöver vårt seminaium kommer vi att medverka i två andra panelsamtal med representanter från Serneke. Sofia Ulm Wallin, Projekchef deltar i Rundabordssamtal: Hur skapar vi bästa möjliga mobilitet i staden tillsammans? - Frihamnsdagarna

Kaia Eichler, Hållbarhetschef deltar i Panelsamtal om Klimatledarskap för bygg- och fastighetsbranschen.

 

 

Eftersnack

KARLASTADEN – ETT MANHATTAN PÅ HISINGEN, VARFÖR DÅ?

Se vår livesändning klockan 13.00

Se sändningen

Seminarium

Karlastaden – ett Manhattan på Hisingen, varför då?

Torsdagen den 25/8 kl. 12.00-12.45 håller vi i ett seminarium med flera gäster där vi diskuterar frågan om att bygga högt.

Plats: Ebbe (tältscen)

Läs mer

Karlatornet

Med sina 73 våningar och 245 meter över marken kommer Karlatornet att bli nordens högsta byggnad.

Läs mer

"Som partner till Frihamnsdagarna har vi chansen att vara med och stötta och påverka positiva krafter i samhället"