Vägen till mästerskapen

Följ några elitidrottare på deras resa mot mästerskapen i vinter med en unik inblick i deras bakgrund och rötter samt det samhällsengagemang i uppväxtorten som bidragit till att drömmen kan bli sann.

Serneke vill aktivt medverka till en positiv utveckling i samhället och ser sponsring av föreningsliv och elitidrottare som en viktig del i det. Här får ni följa flera av de elitidrottare som Serneke samarbetar med, som visar hur de ger tillbaka till samhället i form av inspiration och som förebilder. Det är tydligt att eldsjälar inom föreningslivet är kraften bakom både gemenskap och glädje men också grogrunden för de som vill mer med sin idrott.

Vi sponsrar både elit- och gräsrotsnivå. Tillsammans skapar de förutsättningar som utgör Sveriges föreningsliv.

Skidskytten Jesper Nelin

Serneke har under flera år stöttat Jesper Nelin. Skidskytten som är uppväxt i Borås på Hestra IF, men som idag bor i Östersund. Senast såg vi Jesper i skidskytte-VM som en del av landslaget. Jesper var även med och tog OS-guld i stafett 2018 i Sydkorea, VM-silver i stafett 2021 samt singel-mix på EM. Han har även EM-silver i sprint samt ett flertal SM-medaljer. Framtida mål är att fortsatt utvecklas och ta flera internationella medaljer men också att inspirera fler till skidåkning, vilket Jesper gör genom sitt engagemang i Hestra IF där klubben även byggt Nelinvallen. Där får nästa generation chansen att utvecklas inom skidskytte. Se hela filmen här >

Skidskytten Stina Nilsson

Serneke sponsrar Stina Nilsson sedan hennes karriär som längskidåkare, då hon vann guld i både OS och VM. I filmen får ni träffa Stina Nilsson som nybliven skidskytt efter sitt modiga beslut att ändra riktning från längskidåkning till skidskytte. Allting började i hemmaklubben i Malung och idag betyder Stina mycket för både det lilla samhället och som kvinnlig elitidrottare i stort. Ta del av Stinas resa i ett porträtt som inte fokuserar på prestation, utan på den glädje och kraft som finns inom idrotten och det mod som krävs för att ligga på topp.

Se hela filmen här >

Curlinglaget Team Hasselborg

Det framgångsrika curlinglaget Team Hasselborg har hängt ihop sedan 2015 då de två kompisarna Anna och Agnes valde att satsa tillsammans med sina dåvarande rivaler Sara och Sofia. Serneke är med på tjejernas resa framåt mot mästerskapen men också på deras resa som elitidrottande kvinnor, mammor, kompisar och förebilder. Nyfikna på tjejernas resa inom curling bad vi dem berätta om sin bakgrund och även vikten av föreningsliv och eldsjälarna som bidragit till deras framgång i karriären.

Läs hela artikeln här >