Algotshuset i Borås

Algotshuset i Borås

Vårt första uppdrag i Borås blev att renovera det gamla anrika Algotshuset. Uppdraget gjordes åt det kommunägda fastighetsbolaget IBAB och vi byggde till ett värde av 110 miljoner kronor. Projektet färdigställdes i december 2014. 

– Vi har renoverat hela det 18 500 kvadratmeter stora huset. På ett ställe där det var två våningar skapade vi två nya våningsplan så att det blev sammanlagt fyra, förklarar arbetschef Peter Andersson.

Algotshuset är en gammal och anrik byggnad från 1900-talets början. Fastigheten inhyste från början en av Borås största textilfabriker och ägds av Algot Johansson AB. Det syns än idag att byggnaden en gång var en fabrik, då huset har stora salar med högt i tak. Innan fanns bland annat Textilhögskolan där, som flyttade till Simonsland i samband med byggstart. Komvux finns fortfarande kvar och delar av den kommunala förvaltningen har flyttat in.

Renoveringen utfördes genom arbetssättet partnering.

– Det innebar att vi jobbade i ett nära samarbete med kommunen i det här projektet. Vi tog gemensamt fram handlingar och jobbade på löpande räkning, säger Peter Andersson.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Kommersiella fastigheter
Region:
Region Väst
Projektstart:
1 juni 2013
Kund:
IBAB

Kontaktperson

Peter Andersson

Arbetschef, Borås/Alingsås

Humlegatan 15, 504 51 Borås