One Roof

SKF ONE ROOF/ SOLUTION FACTORY

Den 13 juni 2014 skedde den officiella byggstarten av SKF Sveriges nya kontor- och verkstadsbyggnad i Gamlestaden, Göteborg. Projektet bedrevs i nära samarbete mellan parterna under formen samverkansentreprenad där vi stod för totalentreprenaden. Byggnaden färdigställdes sommaren 2015.

One Roof, som nu går nu under namnet SKF Solution Factory, är en modern och miljöklassad byggnad på drygt 8 000 kvm och med plats för över 300 medarbetare. Byggnaden utgörs av en verkstads- och laboratoriedel samt kontors- och konferensutrymme.

Ett prestigeprojekt
SKF ville skapa en dynamisk arbetsmiljö med många mötespunkter för samverkan mellan olika avdelningar och kompetenser för att frigöra personalens fulla potential och kunna åstadkomma ett starkt kundfokus. Efter en omfattande upphandling valdes vi ut som totalentreprenör för projektet.

– Detta är ett prestigeprojekt och vi är både stolta och glada att vi fick förtroendet av SKF Sverige. Det är extra roligt att vi fick jobbet i tuffast tänkbara konkurrens och där referenser från liknande projekt och stark organisation avgjorde till vår fördel, säger Ola Serneke, VD för Serneke.

Certifierad LEED Gold
Sedan tidigare stod det klart att SKF lämnar norra sidan av Säveån till förmån för utvecklingen av ett bostads- och handelscentrum. Det är mot den bakgrunden satsningen på SKF Solution Factory ska ses. 

– De nya lokalerna är ändamålsenliga och fungerar mycket bra. Med SKF Solution Factory har vi samlat all expertis under samma tak och vi har flexibilitet att växa och förändra, säger Gösta Andersson, presschef på SKF i Sverige.  

Byggnaden har utrustats med bästa tänkbara energi- och miljöteknik och är certifierad enligt LEED Gold.

Bild: Illustration framtagen av Liljewall Arkitekter

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Kommersiella fastigheter / Industrilokaler
Region:
Region Göteborg
Färdigställande:
Augusti 2015
Kund:
SKF Sverige