Projekt 103 kontorsfastighet

Projekt 103 kontors-fastighet

Vi har fått i uppdrag att uppföra en kontorsfastighet åt Kraftstadens Fastigheter AB i Trollhättan. Ordervärdet uppgår till omkring 195 miljoner kronor.

Projekt 103, som är arbetsnamnet på fastigheten, kommer att bestå av 7 våningar där våning 2–7 utgörs av kontorsverksamhet och bottenplan fylls med butik och restaurang. Byggnaden kommer att uppföras enligt certifiering Miljöbyggnad Silver där det bland annat kommer installeras solpaneler på taket.

- Detta är ett prestigeprojekt på den lokala marknaden och som det även skapas intresse kring i regionen. Vi är mycket glada att återigen få förtroendet av Kraftstaden Fastigheter och ser fram emot ett samarbete baserat på engagemang, kunskap och samarbetsvilja från alla inblandade, säger Christer Larsson, arbetschef för Serneke Bygg.

Projekt 103 kommer att bli en del av utvecklingscentrumet Innovatum som nu Kraftstaden Fastigheter fortsätter att utveckla.

- Vi tydliggör och förstärker Innovatums centrala del och erbjuder samtidigt fler attraktiva kontorslokaler i de bästa av lägen, förklarar Anders Torslid, VD Kraftstaden.

Projekt 103 beräknas vara färdigställt under andra kvartalet 2020. Ordervärdet på omkring 195 miljoner kronor bokförs under andra kvartalet 2018.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Kommersiella fastigheter
Region:
Region Väst
Kund:
Kraftstadens Fastigheter AB

Kontaktperson

Christer Larsson

Regionchef Väst

Åkersbergsvägen 10, 461 34 Trollhättan