Brandbergen Centrum

Brandbergen Centrum

När Brandbergen Centrum i Haninge kommun utanför Stockholm ska byggas om och utökas med cirka 400 nya bostäder är Serneke totalentreprenör. Serneke och fastighetsbolaget Savana AB tecknade ett totalentreprenadavtal värt omkring 500 miljoner kronor.

Entreprenadkontraktet omfattar förutom rivning av vissa befintliga byggnader även nybyggnation av dels cirka 3 500 kvadratmeter kommersiella lokaler i Brandbergen centrum, dels av 400 nya lägenheter i direkt anslutning till centrumet. Bostäderna byggs i sex huskroppar varav den högsta når 61 meter över markplan.

I stadsdelen Brandbergen, som ligger i Haninge kommun strax söder om Stockholm, bor i dag cirka 12 000 personer. I Brandbergen, som har ett centralt läge i Haninge kommun, pågår ett flertal stadsbyggnadsprojekt som är del i den omvandling som syftar till att utveckla Haninge stad. Nya bostäder och omvandlingen av centrum är en del i detta. Brandbergen Centrum, som ligger i norra delen av stadsdelen, är ett övertäckt stadsdelscentrum som öppnade 1974 och är navet i Brandbergen. Här finns närservice, kollektivtrafik och många av områdets mötesplatser.

 - Vi är mycket glada över att nå en överenskommelse om ett samarbete med Serneke, ett entreprenadföretag som vi har haft ögonen på de senaste åren. Vårt gemensamma arbete för att få detta projekt till genomförande har varit lyckat och vi hoppas att detta blir starten på ett långvarigt samarbete oss emellan, säger Vesko Mijac, VD och grundare av Savana AB.

Arbetena inleddes i mars 2020 med rivning av befintligt parkeringsdäck följt av grund- och markarbeten. Enligt planen ska projektet vara genomfört i början av 2023. 

Illustration: Urban Couture Arkitekter

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus / Kommersiella fastigheter
Region:
Region Stockholm / Region Öst
Kund:
Savana

Kontaktperson

Anders Johansson

Regionchef, Öst

Prästgatan 12B, 602 32 Norrköping