Selma stad

Selma stad

Serneke bygger på uppdrag av Framtiden Byggutveckling AB 226 lägenheter, lokaler samt äldreboende kring Selma Lagerlöfs Torg i Göteborg. 

Projektet ingår i projekt Selma stad som innebär en förnyelse av hela området kring Selma Lagerlöfs Torg som ursprungligen byggdes 1971 och är ett lokalt centrum i norra delen av Hisings Backa. Det planeras för cirka 1 000 bostäder, kontor, handel och service, idrottshall och nytt stadsdelshus med rum för kultur tillsammans med nya torgstråk och parkstråk.

Sernekes del i projektet omfattar 226 lägenheter, lokaler samt ett äldreboende fördelat på tre kvarter och cirka 17 600 kvadratmeter BTA. Samtliga lägenheter kommer att förvaltas av Familjebostäder. Avtalet är uppdelat i tre etapper.

– Äntligen börjar vi bygga i Selma stad! Vi ser fram emot att tillsammans med Serneke bidra till den omvandling som pågår vid torget och längs med Litteraturgatan. Här tillför vi hyresrätter, verksamhetslokaler och ett äldreboende, som ligger nära både torg- och parkstråk som går igenom Selma stad, säger Marie Dellve, projektchef på Framtiden Byggutveckling.

Färdigställande för etapp 1 beräknas ske under 2021, etapp 2 under 2022-2023 och etapp 3 under 2024.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Region:
Region Göteborg
Kund:
Framtiden Byggutveckling AB

Kontaktperson

Simon Carlsson

Projektchef

Kvarnbergsgatan 2, 411 05 Göteborg