Brf Skaftö

Brf Skaftö

På uppdrag av HSB Göteborg bygger vi 47 lägenheter åt HSB brf Skaftö på Västra Eriksberg. Ordersumman är på omkring 116 miljoner kronor.

De två huskropparna, med 47 bostadsrätter om 1,5 – 3 rum och kök, är de sista som byggs i området Kajen på Västra Eriksberg. Lägenheterna byggs alldeles i anslutning till Färjenäsparken och på första parkett till Göteborgs entré mot havet. Under en av huskropparna ska det också byggas garage.

– Det är mycket glädjande att vi fått förtroendet av HSB Göteborg igen och vi ser nu fram emot att dra igång detta projekt som avslutar hela utbyggnaden av området. Vi har, när detta projekt är färdigställt, verkat i Västra Eriksberg i många år och känner stor stolthet över att vi varit med och bidragit till stadens positiva utveckling, säger Daniel Åstenius, VD på Serneke Bygg.

– Vi ser fram emot att samarbeta med Serneke igen, vilket vi tidigare har gjort med lyckat resultat i bland annat brf Alfa i Johanneberg och i brf Cinnober i Kvillebäcken, säger Kristian Isberg, Affärsområdeschef för nyproduktion och hyresfastigheter på HSB Göteborg.

Byggstart för brf Skaftös var under sommaren 2017 och projektet stod klart sommaren 2019.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Region:
Region Göteborg / Region Väst
Projektstart:
1 juni 2017
Färdigställande:
Sommaren 2019
Kund:
HSB