Bryggeribacken

Bryggeribacken

Vi har tecknat två separata entreprenadkontrakt med LKAB för byggnation av 52 lägenheter och 25 kedjehus på Bryggeribacken i Gällivare.

Kontrakten avser nybyggnation av 52 lägenheter fördelat på åtta tvåplanshus samt 25 kedjehus, komplementbyggnader och markarbeten på Bryggeribacken i Gällivare

Bostäderna som byggs är ersättningsbostäder för den sista gruppen av LKAB Fastigheters hyresgäster som behöver flytta från Malmberget inom de närmaste två åren till följd av gruvans utbredning. Bostadsområdet, som är planerat tillsammans med arkitekten Nordmark & Nordmark, ges ett ombonat intryck och en trevlig atmosfär.

- När området är helt uppbyggt kommer ett bostadsområde med varierad bebyggelse och en blandning av småhus, kedjehus, parhus och flerbostadshus ha skapats. Vi ser fram emot ett lyckat projekt och bra samarbete med Serneke, säger Frida Larsson, projektledare på LKAB.

Planerad byggstart för projekten är under andra kvartalet 2020. Projekten beräknas färdigställas etappvis från tredje kvartalet 2021 fram till andra kvartalet 2022.

Båda kontrakten är villkorade av att bygglov beviljas, vilket beräknas ske under våren 2020. Bägge order om cirka 91 respektive 60 miljoner kronor inkluderas i orderingången för det kvartal då bygglovet beviljas.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Anläggning / Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Region:
Region Norr
Kund:
LKAB