Drottninghög

Drottninghög

Vi har tecknat totalentreprenadavtal med Helsingborgshem om att bygga 198 bostäder på Drottninghög i Helsingborg.

Vi är totalentreprenör för projektet som omfattar nybyggnation av 198 bostäder i två kvarter, både radhus och flerbostadshus med lokaler i bottenplan. Projektet är bland de största i Helsingborgshems historia.

- Det är ett stort och betydande projekt och det ska bli riktigt spännande att fortsätta utveckla staden och Drottninghög tillsammans med Serneke, säger Karl Martell, byggchef på Helsingborgshem.

I vårt avtal med Helsingborgshem, som är ett allmännyttigt bostadsbolag ägt av Helsingborgs stad, ingår samarbete kring arbetsmarknadsprojekt Rekrytera, ett projekt som syftar till att hitta effektiva vägar ut på arbetsmarknaden för arbetssökande på Drottninghög, Dalhem och Fredriksdal.

- Det är fantastiskt roligt att bygga och utföra detta projekt tillsammans med Helsingborgshem. En bonus är projekt Rekrytera där vi ska jobba med sociala aspekter i linje med Sernekes värdegrund att ge tillbaka till samhället och nästa generation, säger Hans Ottoson, arbetschef på Serneke Bygg.

Under våren 2020 genomförs rivning av befintliga byggnader på Grönkullagatan 1, 3 och 7 och planerad byggstart av de nya bostäderna är sommaren 2020. Norra kvarteret beräknas stå klart hösten 2022 och södra kvarteret sommaren 2023.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Byggstatus:
Kommande
Region:
Skåne / Region Syd
Kund:
Helsingborgshem

Kontaktperson

Kristian Jansson

Regionchef, Syd

Östergatan 18, 211 25 Malmö