Kattvikskajen

Kattvikskajen

Serneke Invest och Strömtorpet AB utvecklar i ett joint venture tillsammans 82 bostadsrättslägenheter på Kattvikskajen i Hudiksvall. Planerad byggstart sommaren 2023 och ambitionen är att de första bostäderna ska stå klara under hösten 2025

– Vi på Serneke är väldigt glada att få möjligheten att vara med och utveckla en ny spännande del av Hudiksvall. Det här blir startskottet för projektutvecklingsverksamheten i bolagets norra region och ett projekt som vi hoppas ska etablera Serneke/Strömtorpet som en aktör att räkna med i norra Sverige, säger Mikael Thorgren, regionchef Serneke Sverige.

Kattvikskajen i Hudiksvall, som är del av stadens gamla sågverksområde, ska de närmaste åren utvecklas med bland annat totalt cirka 400 bostäder, kontor, verksamheter, skola och hotell. Strömtorpet AB har via sitt bolag Granola Fastigheter sedan tidigare erhållit en markanvisning för att bygga ett kvarter på Kattvikskajen. Byggrätten uppgår till cirka 9 000 kvadratmeter BTA för bostäder.

I ett nyligen etablerat JV-bolag mellan Serneke Invest AB och Strömtorpet AB ska parterna tillsammans nu utveckla 82 lägenheter i tre huskroppar i direkt vattenläge på kajen. Husen byggs i varierande höjder från fyra till åtta våningar och kommer att innehålla lägenheter i varierade storlekar från 1 till 5 rum och kök. För uppförandet av byggnaderna avser JV-bolaget teckna ett entreprenadavtal med Serneke Sverige AB.

– Att få utveckla riktigt attraktiva bostäder på bästa läge i Hudiksvall och samtidigt vara med och bidra till att skapa en ny del av staden känns väldigt tillfredsställande. I Serneke har vi hittat en partner som delar våra visioner och som vi hoppas kunna fortsätta samarbeta med runt om i regionen, säger Henrik Fredriksson, på Strömtorpet AB.

Intressant?
Läs mer och gör en intresseanmälan på vår nyproduktion i Hudiksvall hos Serneke Bostad.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Projektutveckling / Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Region:
Region Norr