Kolkajen

Kolkajen

Vi har fått en markanvisning avseende Östra Terrassen inom projekt Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden. Här ska vi utveckla och bygga cirka 145 lägenheter och cirka 500 kvadratmeter lokaler.

– Vår ambition i regionen är att vara med och utveckla områden som har de allra bästa förutsättningarna att vara hållbara och nytänkande. Stockholm stads planer i projektområdet Kolkajen har absolut alla egenskaper för att åstadkomma detta och vi ser fram emot att utveckla detta tillsammans. Området väcker ett stort allmänt intresse direkt efter beslutet och det är redan många som hört av sig till oss och är nyfikna på vad vi ska bygga, säger Ola Serneke, VD Serneke Invest.

Tidigare har cirka 600 bostadsrätter, 330 hyresrätter och 40 studentlägenheter markanvisats i Kolkajen. Inom projektet planeras för totalt cirka 1 500 nya bostäder - varav 40 är flytande studentlägenheter - förskolor och cirka 11 000 kvadratmeter kommersiella ytor, samt parker, torg och kajer. I området planeras också för utomhusbad, båthamnar, parkområden, restauranger och kaféer.

Beslut om markanvisningen togs i Stockholms stads exploateringsnämnd den 29 april.

Enligt Stockholms stad kan en granskning av detaljplanen tidigast ske under andra kvartalet 2021 och ett antagande av planen väntas kunna ske tidigast under första kvartalet 2023. Beräknad byggstart för området är också under 2023.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Projektutveckling
Typ av projekt:
Bostadshus
Region:
Region Öst