Kosterbåten

Kosterbåten

I Västra Hamen i Malmö har vi byggt lägenheter och ett long stay-hotell på uppdrag av Kosterbåten AB. 

Kosterbåten ligger i Västra hamnen, ett område som tidigare varit ett nav för Kockums varvsanläggning. Idag är stadsdelen ett av Malmös populäraste bostadsområden med närhet till både hav och city. Områdets utveckling startade i samband med bomässan 2001, Bo01. I stadsdelen finns en bred mix av blandad bebyggelse i varierande upplåtelseform. Kosterbåten i sig bidrar till denna variation genom ett utbud av både hyreslägenheter och lägenhetshotell. I fastighetens fyra nedre våningar driver The More Hotel lägenhetshotell. Totalt har hotellet 65 rum. På våning fem till åtta inryms 42 hyreslägenheter med bostadsyta på mellan 41 och 86 kvadratmeter.

På åttonde våningen finns en gemensam takterrass på 200 kvadratmeter. Härifrån har du utsikt över staden, sundet och Danmark.

– Det som varit speciellt med projektet är att man har tagit vara på historiken från Kockums genom att till exempel använda rött tegel och återbrukad plåt till balkongerna, från just Kockums tidigare byggnader. Slutresultatet är en fantastisk byggnad som sticker ut i området. Det är extra roligt att vi lyckats leverera helt enligt plan trots utmaningar med pandemin och pågående krig i Ukraina, säger platschef Edvin Svensson.

Kortfakta

Typ av projekt:
Bostadshus / Övrigt
Region:
Skåne / Region Syd
Kund:
Executive Property Development Europe AB och Fastighets AB Hemporten

Kontaktperson

Anders Gullberg

Arbetschef, Malmö