Kvarteret Guldvingen

Kvarteret Guldvingen

Serneke och AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag har tecknat entreprenadavtal för första etappen av renovering av Kv. Guldvingen i stadsdelen Lextorp i Trollhättan.

Vi har sedan tidiagre ett samverkansavtal med AB Eidar för de totalt cirka 600 lägenheterna som bostadsbolaget äger i Lextorp, Kv. Guldvingen 1 och 2. Den första etapp som det nu tecknade entreprenadavtalet avser omfattar renovering av bland annat avloppsstammar, ytskikt i badrum/WC, kök, fönster, ventilation och el i 150 av lägenheterna. Dessutom ska fasader tvättas och målas och utemiljön rustas upp.

– Det känns roligt att få sätta igång detta stora projekt tillsammans med Eidar, vår samarbetspartner sedan länge i Trollhättan. Det här är ett projekt som vi hoppas ska bli väldigt bra och uppskattat av de boende i området, säger Christoffer Sundin, arbetschef på Serneke Bygg.

Förberedande markarbeten i området startar omgående och renoveringen av lägenheterna beräknas starta i sommar. Enligt planen ska arbetena i denna första renoveringsetapp vara klara i starten av 2021.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Region:
Region Väst
Kund:
AB Eidar Trollhättans Bostadsbolag