Mitokondrien

Mitokondrien

På uppdrag av Humlegården fastigheter AB byggde vi projektet Mitokondrien (Restaurang Rummel). Restaurangen öppnade för allmänheten i mitten av mars och har varit ett samverkansprojekt i toppklass.

Byggnaden är ritad av den danska arkitektbyrån Hening Larsen som har en rad kända och prisbelönta projekt bakom sig runtom i hela världen. Visionen är att även Mitokondrien ska vinna priser för den speciella arkitekturen. Det är ett prestigeprojekt för Humlegården Fastigheter, och vårt första projekt tillsammans, och ska markera deras närvaro som fastighetsägare i Hagastaden.

− Byggnaden är utformad som en lutande och svängd byggnad med en hög kortsida som blir ca 10 meter hög och sedan sluttar ner i lutning till den andra kortsidan som blir ca 3,5 meter hög samtidigt som byggnaden svänger i formen kopplat till lutningen. Tanken är att byggnaden ska ta in så mycket ljus som möjligt och ge besökarna en upplevelse utöver det vanliga, berättar Oskar Sköldefors, projektchef.

Byggnaden är i två plan, ett plan under mark med toaletter, serveringsyta, bar, kylrum, frysrum och installationsutrymmen. Bottenvåningen är utförd helt i betong med invändig beklädnad av kork.
Entréplanet är utfört med en stomme i limträ och fasad helt i glas, varav det högsta fasadpartiet blir cirka 10 meter högt. Även här bekläs insidan med paneler av kork. Utvändigt kommer byggnaden bekläs med en sotad furupanel och sedumtak. Den totala byggnadsytan är på 430 kvadratmeter BTA och projektet utförs i en samverkansentreprenad.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Region:
Region Stockholm
Kund:
Humlegården Fastigheter AB