Örgryte Torp

Örgryte Torp

I Örgryte Torp i Göteborg har det byggts cirka 500 bostäder vid Delsjövägen där TV-huset tidigare låg. Vi hade i uppdrag att uppföra 219 lägenheter för Poseidon i området. 

I april 2015 fick vi i uppdrag av Poseidon att bygga den första etappen som omfattar nybyggnation av två fyravåningshus med 64 lägenheter, garage samt en förskola med fyra avdelningar.

I april 2016 fick vi förnyat förtroende av Poseidon då vi kontrakterades att bygga etapp två som innefattar 155 hyresrätter varav tio BMSS-boenden.

Området ligger granne med Delsjöområdets naturreservat och bara en kort cykeltur från centrala Göteborg. Första etappen färdigställdes sommaren 2017 och den andra etappen våren 2018, ett halvår innan beräknat datum för färdigställande.

– Samverkansprojektet har löpt på oerhört smidigt från start till mål med bra personer i alla led. Från vårt håll är jag imponerad av kompetensen hos såväl arkitekt, projektchefer, driftteam, totalentreprenören Serneke och uthyrningen, säger Annicka Thorin, Distriktschef på Poseidon. 

Bilder: Metro Arkitekter AB

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Region:
Region Göteborg / Region Väst
Kund:
Bostads AB Poseidon