Ranagård

Kv. Morgonrock Ranagård

I Halmstads nya stadsdel Ranagård ska vi bygga 18 hus med äganderätt. Inflyttning är planerad till 2023.

Det egenutvecklade projektet Kv. Morgonrock kommer att byggas i Ranagård, som ska bli en helt ny stadsdel i Halmstad. De 15 radhusen och tre kedjehusen blir vardera 114 kvadratmeter fördelat på fem rum. Husen förses med stora glaspartier, sandgrå träfasad och mörkgrå plåttak. Medfärgsättningen vill arkitekten återspegla och förena områdets karaktär.

- Varje trädgård har en stor uteplats, plats för en egen odling och möjlighet till ett enklare utekök,säger Marie Ericsson, arkitekt i projektet.

Ranagård ligger nära både Halmstad city, natur och hav. I stadsdelen kommer det att finnas ett
varierat bostadsutbud med cirka 600 nya bostäder samt äldreboende, förskolor och skola.

– Halmstad är en spännande marknad med stor efterfrågan på nya bostäder, speciellt på radhus.Därför känns det roligt att kunna erbjuda marknaden 18 nya radhus i Ranagård som kommer att bli ett jättefint nytt område på ett superläge i staden, säger Fredrik Melin, projektutvecklare på Serneke.

Serneke har varit verksamma i Halmstad sedan 2011 och har sedan tidigare byggt både hyres- och bostadsrätter, samt kommersiella lokaler i kommunen. Försäljningen av radhusen i Ranagård påbörjades den 4 september 2021. Planerad byggstart är våren 2022 och förväntas stå klara i början av 2023.


Mer information om projektet finns här.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Projektutveckling / Anläggning / Bygg
Typ av projekt:
Övrigt
Byggstatus:
Kommande
Region:
Region Syd

Kontaktperson

Emelie Bockasten

Sälj- och marknadskoordinator

Östergatan 18, 211 25 Malmö