Styrbord

Styrbord

I Limhamns gamla hamnområde, precis vid Öresund, har vi uppfört Brf Styrbord på uppdrag av danska ELF Development. Projektet är en del av utvecklingen av det gamla industriområdet i Limhamn, numera Limhamn Sjöstad. Här byggs en helt ny stadsdel, i ett för Malmö unikt läge. Området i sin helhet kommer att innehålla fler än 4 000 bostäder.

Projektet består av 60 lägenheter och sju radhus samt ett sammanhängande underjordiskt garage.  Ordervärdet uppgår till drygt 144 miljoner.

Att beställaren, ELF Development, är dansk märks både i arkitektur och formspråk. Hållbart byggande och filosofin att göra någonting speciellt av det vardagliga är viktigt för arkitekterna på JJW Arkitekter i Köpenhamn som ritar Styrbord. Det är generellt hög standard på alla lägenheter i grundutförandet. Stor vikt ligger på design, hållbarhet och väl valda material, såsom naturskiffer. I fastigheten finns en stor gemensam takterrass med utsikt över Öresund.

-Personligen tycker jag fasaden och balkongerna gör projektet unikt. Det har varit på danskt manér, det har varit viktigt med få material för ett lugnt och stilrent intryck. Balkongerna har vi lagt myckett tid på för att få till med glas och plåt som täcker in hela balkongplattan. Sedan har vi haft engagerat och gott samarbete med våra beställarrepresentanter, vilket mynnat ut i att vi redan är igång med systerprojektet Babord, säger projektledare Jonas Hjert.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus
Region:
Skåne / Region Syd
Kund:
ELF Development

Kontaktperson

Stefan Rosenlöf

Verksamhetsutvecklingschef, Kalkylchef

Östergatan 18, 211 25 Malmö