Tamarinden

Tamarinden

Projektet består av 139 hyresrätter och som med sin hållbara lösning kring energidelning är det första av sitt slag i Sverige.

Den nya stadsdelen med totalt 800 bostäder, en förskola och verksamhetslokaler är den första i sitt slag i Sverige. Genom att förse alla hus i området med solpaneler och batterier kommer husen själva kunna producera, lagra och dela energi mellan varandra i ett lokalt energinät. Ambitionen är att Tamarinden ska vara en prototyp för hur vi i Sverige kan bygga mer energismart och därmed bidra till att snabba på klimatomställningen.

Förstudier visar att Tamarindens energilösning kan ge en energibesparing på 30 procent och minska effektbehovet 50 procent.

– Vi är otroligt glada över att vara igång! Det är spännande och kul att få vara del av ett skönt och kompetent gäng ”Sernekingar” som tillsammans planerar och bygger ett projekt som verkligen ligger i framkant och helt rätt i tiden, säger Magdalena Nääs, projektutvecklare.

Projektet består av 139 hyreslägenheter fördelat på två hus med ett underliggande garage och beräknas vara klart för inflyttning i slutet av 2024.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Projektutveckling / Anläggning / Bygg
Typ av projekt:
Bostadshus / Hållbara lösningar
Kund:
Egenutvecklat

Kontaktperson

Magdalena Nääs

Projektutvecklare, Sverige