Tura

TURA

I det havsnära läget Oceanhamnen i Helsingborg har vi byggt brf Tura med totalt 47 lägenheter.

I Oceanhamnen i Helsingborg byggs en helt ny stadsdel, som blir en förlängning av  stadens centrala kajpromenad.  En gång- och cykelbro mellan Oceanhamnen och Helsingborg C gör det lätt att ta sig mellan Oceanhamnen och centrum.

På första parkett med spektakulär utsikt över sundet och danska kusten ligger brf Tura med totalt 47 lägenheter. Lägenheterna är 45-130 kvm stora. Projektet är utvecklat och byggt av Serneke och stod klart i december 2022.

Kvarterets arkitektur är något utöver det vanliga och kännetecknas av variation. Det händer något nytt i varje enskild fasad. Du möts av tegel i brunt, svart, grått och sand tillsammans med cederspån och falsad plåt i kopparmetallic om du tittar på utsidan av huset. Andra detaljer som välvda takformer i taklutningarna syns i bland annat trappuppgångarna.

Alla som har köpt en bostad i Oceanhamnen bidrar till en hållbar miljö på olika sätt. I alla kök finns en avfallskvarn och på toaletten möts man av en vakumtoalett. I fastigheten finns specialbyggda avloppssystem och allt slutar som biogas eller växtnäring. Tillsammans med solfångare på taket och sunda material i husen blir även energiåtgången låg.

 

Kortfakta

Typ av projekt:
Bostadshus
Region:
Region Syd
Kund:
Egenutvecklat

Kontaktperson

Caroline Molin

Sälj- och Marknadskoordinator

Östergatan 18, 211 25 Malmö