H22 City Expo

Vi är alla delaktiga i att skapa trivsamma och hälsosamma städer i samklang med naturen. Under 35 dagar bjuder Helsingborg in världen att utforska nya vägar framåt för en hållbar stad, där livskvalitet står högst på listan. Upptäck hur innovation och samarbete kan bli en grogrund för allmänna lösningar till planetens stora utmaningar.

Serneke bygger och utvecklar projekt i hela Helsingborg. Störst avtryck i Helsingborg gör vi i Oceanhamnen där vi förvandlar industrihamnen till en spännande och hållbar stadsdel. Att vara en partner i H22 City Expo ser vi som en självklarhet för att även fortsättningsvis ha möjlighet att vara med och utveckla både Helsingborg, helsingborgarna och oss själva.

Besökarna på H22 kommer få bli en del i utformningen av framtidens boende och även få möjlighet att prova vår modell och simulera framtidens boende. Samtidigt som idéerna sparas som ett bidrag till vårt forskningsprojekt Alone Together.

Under 35 dagar kommer vi att delta med flera aktiviteter där du som besökare kommer att kunna upptäcka och bidra till framtidens Helsingborg.

H22 Talks - Kan man bygga bort ensamhet?

Vad är upplevd ensamhet och kan den byggas bort? Lyssna till ett samtal mellan Carl Knutsson, projektutvecklare på Serneke och Fredrik Linander, arkitekt/Universitetsadjunkt, Lunds Universitet LTH. Kommer man genom forskning hitta ett framtida koncept som konkret bygger bort ensamhet?

Tider för H22 Talks
4 Juni 10:45-11:15 på Recolab
13 Juni 1045-11:15 på Recolab
Boka kostnadsfri biljett här>>

Framtidens vardagsrum - 30 maj till 3 juli

Hur bygger vi tillsammans bort ensamhet? Hur skulle du vilja bo i framtiden? Berätta om dina idéer och behov. Dina tankar sparas och skickas sedan som ett bidrag till ”H22 Alone Together”, ett forskningsprojekt som Serneke tillsammans med Lunds universitet, Öresundskraft och Helsingborgs stad genomför i samband H22 City Expo. Sväng förbi vår cirkulära bokhylla där du kan låna en bok, dricka en kopp kaffe och prata en stund, enda kravet är att du sätter dit en annan bok. Den cirkulära bokhyllan är också en scen där du kan lyssna till föreläsningar i aktuella ämnen på temat framtidens boende.

Framtidens vardagsrum kan besökas på Smugglargränd 2.

Stadskvarteren Drottninghög

Drottninghög är ett område i stor förändring, från enformighet till ökad variation. I Stadskvarteret bygger vi 198 bostäder på uppdrag av Helsingborgshem. Under H22 kan du titta in i ett urval av de olika boendeformerna. En öppen studiolägenhet med yteffektiv planlösning inredd av den välkända inredaren och stylisten Marie Olsson Nylander. Känd från bland annat SVT-serien Husdrömmar Sicilien. En stadslägenhet med ingång direkt från gatan à la Köpenhamn. Ett familjeradhus, Drottninghögs första friköpta radhus. Helsingborgs första co-living-boende - bo i ett rum på 11 kvadratmeter; dela på 200.

Business Arena Syd - 8 juni

Under H22 kommer vi även att delta i Business Arena Syd som går av stapeln den 8 juni på Clarion Sea U i Helsingborg. Läs mer och anmäl dig här. 

 

H22 City Expo

30 maj - 3 juli

Program

H22 Talks
När: 4 juni 10.45 (sve) eller 13 juni (eng)
Var: RecoLab, Atlantgatan 8 Helsingborg
Boka kostnadsfri biljett här>>

Framtidens vardagsrum
Öppet för besökare:
mån-fre 11.30-17.00
lör-sön 10.00-17.00
Var: Smugglargränd 2, Oceanhamnen Helsingborg

Alone together workshop
Var med och påverka framtidens boende.
Var: RecoLab, Atlantgatan 8 Helsingborg
När: 15 juni
För vem? Bokade djupintervjuer

Business Arena Syd - 8 juni

Under H22 kommer vi även att delta i Business Arena Syd som går av stapeln den 8 juni på Clarion Sea U i Helsingborg. 

Läs mer

Drottninghög

På Drottninghög i Helsinborg bygger vi Stadskvarteret bestående av 198 bostäder.

Läs mer

Havoteket

Paviljongen Havoteket kommer att placeras i Oceanhamnen och utformas som en prototyp av ett framtida rum för lärande med utomhuspedagogik och aktiviteter för alla åldrar.

Läs mer

Oceanhamnen

I det havsnära läget Oceanhamnen i Helsingborg har vi byggt brf Tura med totalt 47 lägenheter.

Läs mer