Universitetssjukhuset i Örebro

Universitetssjukhuset i Örebro

Vi har tecknat ett samverkansavtal med Örebro Universitet och Region Örebro län om att utföra till- och ombyggnad på Universitetssjukhuset i Örebro, USÖ. De nya lokalerna beräknas stå klara hösten 2022.

Projektet handlar om att bygga till och om Örebro Universitets lokaler för läkarutbildningen på USÖ-området. Fastigheten ska byggas till i sex våningar inklusive en källarvåning och ett antal anpassningar ska göras i befintliga lokalytor. Det är bland annat hörsal, lärosalar, grupprum, kontor, restaurang samt godsmottagning som ska byggas. Tillbyggnaden omfattar omkring 6 000 kvadratmeter och ombyggnaden cirka 1 000 kvadratmeter.

- Vi är väldigt glada att Serneke har fått förtroendet att som totalentreprenör i samverkan få planera detta komplexa och utmanande projekt. Vi ser fram emot samarbetet med Region Örebro län, Örebro Universitet och övriga partners som vi kommer att upphandla, säger Magnus Ryström, arbetschef på Serneke.

- Vi ser fram emot att lära känna Serneke som för oss är en ny entreprenör och att tillsammans med Serneke och Örebro Universitet fortsätta att utveckla Campus USÖ, säger Torbjörn Sjölander, fastighetschef Region Örebro län.

Projektet byggstartades i december 2020 och de nya lokalerna ska stå klara hösten 2022.

Projektet har prisats för sin höga kvalitet, läs om hur innovativ upphandling och riktig samverkan skapade framgång.

Kortfakta

Verksamhetsgren:
Bygg
Region:
Region Mitt
Kund:
Örebro Universitet och Region Örebro län

Kontaktperson

Magnus Ryström

Arbetschef, Örebro

Malmgatan 9B, 703 54 Örebro