Borås Energi och Miljö skriver kontrakt med Serneke

2016-04-01

Serneke Bygg AB har skrivit ett kontrakt med Borås Energi och Miljö om uppförande av en kontrollrums- och personalbyggnad i fyra våningsplan på Sobacken i Borås. Kontraktssumma på det initiala arbetet är på cirka 60 miljoner kronor.

Kontrollrums- och personalbyggnaden kommer att byggas etappvis och består av fyra våningsplan som inrymmer ett kontrollrum, som på sikt skall styra och övervaka Borås Energi och Miljös samtliga anläggningar, samt en personalbyggnad. I personalbyggnaden ska det bland annat finnas kontors- och möteslokaler, laboratorium och el-och mekanikerverkstad. I kontraktet, som är ett partneringavtal, ingår att bygga den första etappen av kontrollrums- och personalbyggnaden.

Byggnadens grundplatta beräknas bli 988 kvadratmeter stor och den totala bruttoarean 3 573 kvadratmeter. Utseendemässigt är förslaget att det blir det en byggnad med indragen takvåning och fasader med vita plåtkasetter.

- I projektet EMC vill vi bygga en kontrollrums- och personalbyggnad där man kliver in i "framtiden". Det känns då tryggt att Serneke Bygg AB med sina enastående kärnvärden vill samverka med oss och våra engagerade entreprenörer för att skapa en hållbar framtid, säger Gunnar Peters, vd på Borås Energi och Miljö.

- Vi tycker det är ytterst roligt att få vara med på ett sådant här projekt som är en stor del i samhällsutvecklingen, det är ju framtidens sätt att hantera vatten, värme, avlopp och avfall som vi är med och bygger upp i Borås. Extra roligt är det att vi är med och uppför "hjärtat" - kontrollrummet i detta projekt, säger Ola Serneke, vd på Serneke Group AB.

Byggstart sker i juni och projektet beräknas stå klart till sommaren 2017.


För mer information, kontakta:

Ola Serneke, VD
Tel: +46 706 243990
ola.serneke@serneke.se 

Tomas Järund, Kommunikationschef
Tel: +46 704 455087
tomas.jarund@serneke.se

Ingrid Östhols, Investor Relations
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling med cirka 750 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler. 

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden