Första projektet i Växjö för Serneke

2016-08-31

Serneke har tecknat en avsiktsförklaring om att bygga 152 lägenheter i kvarteret Lågan, i centrala Växjö. Projektet är bolagets första på orten och ordervärdet är på cirka 285 miljoner kronor. 

På uppdrag av Brf Linnégatan Lågan och Brf Norrtullsgatan Lågan ska Serneke i två etapper uppföra lägenheter under projektnamnet "Porten till staden". Projektet är utvecklat av Scanprop Development AB.
- Ett stort projekt för ny beställare och på en ny ort, det känns både spännande och motiverande att få sätta igång med detta, säger Viktor Nagenius, arbetschef på Serneke.

- Vi har under en tid tittat på möjligheten att etablera oss i Växjö. Det är en intressant och expansiv ort och etableringen ligger i linje med vår övergripande strategi, säger Daniel Åstenius, VD för Serneke Bygg.

Projektet är speciellt, både med tanke på det centrala läget och husens utformning. Samtliga lägenheter utrustas med minst en balkong eller uteplats och husen får också stora gemensamma takterrasser.

- Flera byggentreprenörer såg problem i att bygga husen på grund av den annorlunda utformningen med bland annat välvda balkonger. Serneke var den entreprenör som inte var rädd för att söka lösningar för att vi ska få det som vi vill ha det. Vi ser fram emot Sernekes etablering som ny entreprenör i Växjö, vilket marknaden verkligen behöver, säger Christian Fredrikson på Scanprop Development AB.

Byggstart för projektet sker i början av 2017 och första inflyttningen är beräknad till sensommaren 2018.
 

För mer information, kontakta:

Viktor Nagenius, arbetschef
Tel: +46 704 315111
viktor.nagenius@serneke.se

Daniel Åstenius, VD Bygg
Tel: : +46 708 137982
daniel.astenius@serneke.se

Anders Antonsson, Investor Relations
Tel: +46 709 994970
anders.antonsson@rhr.se

Christian Fredrikson, Scanprop Development AB
Tel: +46 703 143109
christian@cedrik.se


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning, projektutveckling och fastighetsförvaltning med cirka 800 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden