Nytt projekt för Serneke i Kungälv

2016-01-28

I början av december 2015 kontrakterades Serneke av Förbo att bygga drygt 60 hyresrätter i den nya stadsdelen Kongahälla i centrala Kungälv. Nu har Serneke blivit tilldelade ett nytt projekt i samma framväxande område. 

Serneke ska bygga 81 lägenheter och två lokaler på uppdrag av Riksbyggen. Lägenheterna i Brf Vildvinet inryms i tre fristående flerbostadshus i fem till sex plan som omsluter en grön innergård gemensam för hela bostadsrättsföreningen. Huskropparna har gemensam källare och garage under gården.

– Det är oerhört stimulerande att få uppföra ett till projekt i detta expansiva område i Kungälv. Det är en bra möjlighet för Serneke att visa Riksbyggen hur detta kvarter kan uppföras på ett sätt där det goda samarbetet genererar ett gott slutresultat, säger Christer Larsson, arbetschef på Serneke.

Husen byggs energieffektivt och lägenheterna varierar i storlek från ett till fem rum och kök.

– Intresset för lägenheterna är jättestort. Lägenheterna har modern arkitektur, stora balkonger, luftiga planlösningar och teknik som sparar miljö, energi och pengar. Hållbarhet är en grön tråd både i stadsdelen och i projektet som har fått sitt namn från de gröna fasaderna som ger en känsla av att den intilliggande parken följer med in i bostadskvarteret, säger Rasmus Edlund, projektutvecklare på Riksbyggen.

Projektet är värt cirka 145 miljoner kronor och är en villkorad beställning som förutsätter att försäljningen av lägenheter går enligt Riksbyggens krav för ett igångsättningsmedgivande. I denna entreprenad finns också en option på ett fortsatt samarbete i nästa kvarter i samma område. Planerad byggstart för Brf Vildvinet är efter sommaren 2016 och inflyttning 2018.

För mer information, kontakta:

Christer Larsson, Arbetschef
Tel: +46 735 459743
christer.larsson@serneke.se

Ingrid Östhols, Investor Relations
Tel: +46 721 810867
ingrid.osthols@serneke.se

Rasmus Edlund, Projektutvecklare Riksbyggen
Tel: +46 522 654466
rasmus.edlund@riksbyggen.se


Serneke är en snabbt växande koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling med cirka 700 anställda. Genom att tänka nytt driver vi utvecklingen och skapar effektivare och mer innovativa lösningar för  ett ansvarsfullt byggande. Verksamheten har en god fördelning mellan offentliga och kommersiella uppdrag, vilket är en styrka över konjunkturcykler. 

Nyheter

Börsmeddelanden