Serneke Anläggning får uppdrag för Göteborgs Hamn

2015-06-29

I området Port Entry i Göteborgs Hamn har Serneke Anläggning blivit upphandlade att utföra markarbeten samt bygga en kontors-och speditionsbyggnad. Projektet görs på uppdrag av Göteborgs Hamn till ett värde av 28 miljoner.

Port Entry består av två områden varav det närmast hamnen är där Serneke Anläggning nu ska bygga. Området är på totalt ca 250 000 kvm och är beläget i den så kallade Skandiahamnen. DB Schenker och Amring har redan idag sin verksamhet i området.

Till hösten 2015 ska Serneke påbörja projektet som omfattar markarbeten, parkeringar, lastbilsfickor samt en stor byggnad där ID-kontroll och Port Security för hamnens terminaloperatörer samlas.

- Detta känns otroligt roligt. Göteborgs Hamn är en jätteviktig kund för oss i vår fortsatta expansion, säger Fredrik Jonsson, VD för Serneke Anläggning.

- Den nya Port Entry byggnaden blir en viktig entréfunktion till hamnen kopplat till det nya Ytterhamnmotet. Samlokalisering av säkerhetsfunktioner bidrar till att ytterligare förstärka och effektivisera hamnens säkerhetsfunktion. Det är också roligt att välkomna en ny leverantör i form av Serneke och vi ser fram emot ett gott samarbete, säger Arvid Guthed på Göteborgs Hamn.

Projektet planeras stå klart i april 2016.

     
Bild: Göteborgs Hamn

För mer information, kontakta:
Fredrik Jonsson, VD Serneke Anläggning, tfn: 073 - 600 18 17
fredrik.jonsson@serneke.se

Arvid Guthed, Vice President Port Development, Göteborgs Hamn, tfn: 072- 731 00 61
arvid.guthed@portgot.se

       
SERNEKE är en nytänkande och expansiv koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling. Under de senaste åren har SERNEKE varit ett av Sveriges snabbast växande företag, mycket tack vare engagerad personal. Bolaget startades 2002 av Ola Serneke och är idag den största privatägda byggkoncernen i Sverige.


SERNEKE har huvudkontor i Göteborg med lokalkontor längs hela västkusten och i Stockholm. Kunder är främst kommuner, kommunala och statliga bolag, industri-och handelsföretag samt fastighetsbolag.

Läs mer på www.serneke.se

mediapage/download

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden