Serneke bygger 414 hyresrätter i Knivsta

2020-06-04

Serneke och Magnolia Bostad har tecknat totalentreprenadavtal kring 414 bostäder i Knivsta. Entreprenaden är värd cirka 480 miljoner kronor och inflyttning påbörjas andra halvåret 2023.

Knivsta är en växande kommun i ett logistiskt starkt läge på pendlingsavstånd till både Uppsala och Stockholm och med internationella förbindelser från Arlanda på nära håll. I området Ängby ska Magnolia Bostads hyresrätter byggas på bara några minuters avstånd från centrum och tågstationen.

Entreprenaden som omfattar 414 hyresrätter med tillhörande garage i två kvarter, är en fortsättning i fas 2 på det samverkansavtal mellan parterna som tecknades i juni 2019. Projektet ska klassas som miljöbyggnad silver och kommer att innefatta bland annat bergvärme och solceller.

- Vi ser fram emot att få fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Magnolia Bostad kring Kv Ångloket. Serneke och Magnolia Bostad har haft en rad lyckosamma projekt runtom i landet och vi ska göra allt vi kan för att detta ska bli ännu ett i raden, säger Andreas Hjertzell, arbetschef på Serneke.

- Det är roligt att vi nu planerar att starta upp ytterligare ett projekt tillsammans med Serneke. Vårt samarbete från tidigt skede till slutligt färdigställande ger oss en god samsyn och genomtänkta projekt, säger Björn Bergman, regionchef Öst på Magnolia Bostad.

Byggstart är villkorad av beviljat bygglov vilket förväntas under tredje kvartalet 2020. Ordersumman på omkring 480 miljoner kronor inkluderas i orderingången när villkoret är uppfyllt. Inflyttning i bostäderna påbörjas under andra halvåret 2023.

Mer om projektet hos Magnolia Bostad

Johan Live

  • Kommunikationschef
  • Karlavagnstorget 2B, 417 50 Göteborg
  • 0768-68 11 37

Ladda ner artikel

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden