Serneke bygger bostäder för Helsingborgshem

2015-03-27

Serneke fortsätter att ta projekt i södra Sverige. I början på mars blev byggkoncernen tilldelad ett kvarter i Oceanhamnen i Helsingborg. Nu har man även skrivit kontrakt med Helsingborgshem gällande nybyggnation av 76 bostäder i området Maria Gård.

Maria Gård ligger i Mariastaden i norra Helsingborg. Mariastaden var under en tid Helsingborgs snabbast växande stadsdel och nu ska den växa ännu mer när det byggs fler lägenheter i området.
- Det blir radhusbebyggelse med ett flerfamiljshus på sex våningar för att skapa variation i området, säger Rachad Azar, arbetschef på Serneke.

Serneke påbörjar projekteringen omgående för att kunna lämna in bygglov under våren. Förväntningen är att byggstart ska ske i augusti 2015. Om byggstart sker som planerat förväntas bostäderna vara klara till sommaren 2017.

     
Bild: 3D-skiss Wahlström/Steijner Arkitekter AB

      
Kontakt:
Tomas Järund, Kommunikationschef Serneke, tfn: 031 - 712 97 44
tomas.jarund@serneke.se

Karl Martell, Projektledare Helsingborgshem tfn: 042-208 205
Karl.Martell@helsingborgshem.se

     
SERNEKE är en nytänkande och expansiv koncern verksam inom bygg, anläggning och projektutveckling. Under de senaste åren har SERNEKE varit ett av Sveriges snabbast växande företag, mycket tack vare engagerad personal. Bolaget startades 2002 av Ola Serneke och är idag den största privatägda byggkoncernen i Sverige.


SERNEKE har huvudkontor i Göteborg med lokalkontor längs hela västkusten och i Stockholm. Kunder är främst kommuner, kommunala och statliga bolag, industri-och handelsföretag samt fastighetsbolag.

Läs mer på www.serneke.se

mediapage/download

Ladda ner

Nyheter

Börsmeddelanden